Waarom ontzuren en ontslakken?

Geschreven op 23 augustus 2018 door Leen Craeymeersch | 1532 keer bekeken

Je lichaam komt constant in aanraking met zuren en slakken. Dit door het gebruik van bijvoorbeeld koffie, chocolade, suikers, te veel vlees, oxaalzuur, enz.  Deze zuren/slakken worden opgeslagen in je lichaam. Het is niet de bedoeling dat deze zuren en slakken in ons lichaam blijven.  Dit zet zich in cellulitis om in je lichaam, bijvoorbeeld de buikzone, zitvlak, dijen, enz.

Het is belangrijk dat je lichaam vrij is van slakken en dat je voldoende mineralen hebt in je lichaam. Dit komt je gezondheid ten goede. Slakken zijn zuren en gifstoffen die geneutraliseerd zijn en daarna opgeslagen worden in ons lichaam.  Mineralen kan je halen uit voeding.  Als je mineralen bij neemt is het goed van deze te nemen die uit plantaardige producten komen.

Hoe kan je ontzuren en ontslakken?  Via de kruidenthee kan je de zuren en slakken losmaken in je lichaam. Maar vergeet niet na elke mok kruidenthee ook een glas water te drinken.  Drink je 0,5 liter kruidenthee per dag, dan moet je nog 1 liter water drinken.  Drink je 1 liter kruidenthee per dag, dan moet je nog 2 liter water er bij drinken.  Het is uiteindelijk het water die de losgekomen zuren en slakken zal afvoeren uit je lichaam.  Water draineert je lichaam.  Mineralen bij nemen kan helpen.  Laat je hier in adviseren.