Natuurlijke verzorgingsproducten: het badzout.

Geschreven op 1 december 2018 door Leen Craeymeersch | 1556 keer bekeken

Badzout

pH-Cosmetics Basisch Badzout bestaat uit talrijke mineralen die ons lichaam nodig heeft.  Ten gevolge van de basische reactie bij het baden wordt de huidoppervlaktelaag en de hoornhuid opgelost.  De gestimuleerde talgklieren scheiden door de geopende huidporiën vetten en was af.  Het water parelt prachtig op de huid.  Ze verschrompelt en droogt niet uit zoals bij normale schuimbaden.  Een basisch bad wordt door alle gebruikers als zeer weldadig ervaren en het verbetert ook nog het algemeen welbevinden.

Het badzout bestaat in volgende volumes: 600gr, 1200 gr en 2400gr.

Basische ligbad

De optimale bad temperatuur ligt bij 37°C of iets hoger.  Afhankelijk van het kalkgehalte van het water moet men 4-5 eetlepels badzout in het bad oplossen.  Bij het begin van het baden  moet het basisch badwater een pH-waarde van ongeveer 8,0 hebben.  De pH-waarde van het badwater kan men behulp van lakmoespapier vaststellen.  De bad duur moet ten minste 1 uur bedragen. Ook langere baden zijn aan te bevelen.  Naar behoefte moet heet water worden bijgevoegd om afkoelen te voorkomen.  Geniet van de tijd met een boek, muziek of medidatie. Na ca. 30 minuten moet men de huid met een borstel herhaaldelijke afwrijven om de oude hoornhuidlagen te verwijderen en de huid te openen. 

Na het basisch bad niet douchen. De huid slechts licht afdrogen.  Met een ander lakmoespapiertje kan men de pH-waarde van het gebruikte badwater testen.  Het testpapiertje zal bij de aanbevolen bad duur een lagere pH-waarde aangeven dan voor het baden.  De huid heeft overtollige zuren aan het badwater afgegeven en is meteen met het vormen van nieuw vet begonnen.  Dit is na een da duur van 1 uur duidelijk zichtbaar aan de van de huid afparelende waterdruppels.  Het ontspanningseffect houdt door een ligpauze van een half uur nog langer aan.